Görsel Algı ve Kodlama
Görsel algı ve kodlama derslerimizin içeriklerinden bahsetmeden önce nedir “Görsel algı” ve “Kodlama” inceleyelim…
Görsel Algı: beynin, görülenleri yorumlama, analiz etme ve anlama yeteneğidir. Görsel algı becerilerinin gelişimi ; okuma, yazma, bulmacaları tamamlama, kesme, çizim yapma, matematik problemlerini tamamlama, giyinme, karışık bir çekmecede çoraplarınızı bulma gibi birçok günlük beceri için önemlidir. Bu günlük işleri bağımsız olarak yerine getirmekte zorlanan bir çocuk yetersizlik duygusuna kapılır. Yetersizlik hisseden çocuğun öz güveni zarar görebilir, akademik performansında ve sosyal iletişim becerilerinde olumsuzluklar gözlenebilir.
Görsel algı çalışmaları çocukların ilkokula hazır bulunuşluk becerilerini destekler. Okuduğunu anlama becerisi için görsel hafıza önemlidir. Çocuk ne okuduğunu ve bir sayfadan diğerine geçtiğinde daha önce okuduğu bir kelimeyi tanıdığını hatırlayabilmelidir.
Okul öncesi dönemde yapılan robotik kodlama etkinlikleri; çocuklar için tasarım düşünme, problem çözme ve kodlama becerilerini geliştirmeyi amaçlayan etkinlikleri içerir. 3 boyutlu düşünme, şekil ve uzay algısı, hayal gücü, sorgulayıcı düşünme, analiz etme, görsel düşünme, problem çözme ve algoritmik düşünme, ince motor becerilerinin gelişimini sağlar. Ayrıca üreten, buluş yapan, araştıran çocuklar olmalarını destekleyici çalışmalardır.
Rakun Kids çocukları görsel algı ve kodlama dersinde kazanmalarını hedeflediğimiz çalışmaları sadece çalışma sayfaları ile değil oyun, hareket ve sanat çalışmaları ile dinamik oldukları bir öğrenme deneyimi yaşayarak kazanacaklar.